Els Laietans al twitter!

Concurs a Tàrrega 2014

El diumenge 14 de Setembre, l'ACS Laietans va participar al concurs de Tàrrega. Feia molts anys que cap colla de la nostra associació participava en alguna concurs de la Terra Ferma. Després de familiaritzar-nos amb les targetes de fiscalització (que són diferents de les que fins ara haviem vist) i sorprendre'ns per la flexibilitat d' algunes normes referents a ajut exterior en colles infantils, només dir que l'experiència va ser positiva i tots vam sortir contents del concurs.


Totes les colles vam ballar a la mateixa tanda i amb espai suficient, fent així que el concurs (a ple sol) no durés tant com d' altres. S' ha de dir també que les sardanes eren maques i curtes, cosa que és d' agraïr. Per acabar, la sardana de germanor es va ballar en forma de "V".


Els Menuts Laietans van quedar en 1r lloc, els Petits Laietans en 2n lloc i els Sempre Laietans (sortint com a categoria gran) en 4t lloc.


Al següent enllaç podreu veure les classificacions: http://sardalleida.org/index.asp?vm=17&cc=54

Diada 2014

El passat 11 de Setembre de 2014, l' Associació de Colles Sardanistes Laietans va estar present al tram 56 de la V pel dret a decidir, acompanyats per altres amics del Centre Sant Pere Apòstol, el nostre local d' assaig.


Sota un sol de justícia, i tots amb la samarreta de la nostra colla, vam voler formar part d' aquest moment històric, com ja ho haviem fet l' any anterior amb la cadena humana. A l' acabar, i abans que sonés Els Segadors, els dansaires volgueren dir la seva ballant una sardana.


A continuació us deixem unes fotografies i vídeos del dia.

Concurs a Lloret de Mar 2014

El passat dia 7 de setembre l'ACS Laietans va assistir pel matí al 47è Aplec de sardanes a Ripollet, on van fer una sardana d'exhibició les colles Sempre Laietans, Petits Laietans i Menuts Laietans. Vam aprofitar el dia per fer un dinar de germanor i gaudir de la companyia de tota la colla, ja que era la primera sortida després de les vacances. Un especial agraïment a la Letty i el Pere que ens van convidar a aquest acte.


Després, per la tarda, vam assistir al concurs de colles sardanistes a Lloret de Mar.

 

Les posicions van ser un 4t per els Sempre Laietans, un 2n pels Petits Laietans, i un 4t pels Menuts Laietans.

 

Va ser un dia molt profitós!


Podeu veure més fotos del concurs de Lloret de Mar a la Fototeca del web de les Colles Gironines http://www.sardanistes-gironins.com/index.html 

Estrena de dues noves sardanes

Des del 6 de Setembre l' Associació de Colles Sardanistes Laietans ja compta amb dues sardanes més dedicades a ells. Amb aquestes ja en sumem 9, incloent-hi la dedicada al Centre Sant Pere Apòstol, el nostre local d' assaig on fem vida.


La sardana Menuts Laietans ha estat composada per la nostra dansaire Rosa Mari Ramírez i la lletra ha anat a càrrec del seu pare Rafael Ramírez. La sardana dels Mamuts Laietans ha estat composada per Rafel Ramírez, qui també s' ha ocupat de la lletra.


Des d' aquí volem agraïr la composició d' aquestes dues sardanes i el compromís i dedicació que tota la família Ramírez Abella te amb la nostra Associació.

Concurs a Céret 2014

El passat dissabte 19 de juliol, els Menuts Laietans, els Petits Laietans, els Laietans i els Sempre Laietans participaren, com cada any, al concurs de Céret (França).

 

Aquest cop, mentre els papes i altres adults feien la seva habitual volta pel "mercadillu" de la població, els Menuts i Petits Laietans feien la seva particular gresca. Tots ells es reuniren al rierol del costat de la pista poliesportiva per fer diferents activitats. Es començà amb el repartiment de regals als menuts que havien fet anys: el Sergi, l' Àngel i la Laura, per continuar després amb l' estrena de l' himne dels Laietans, que te com a particularitat que és una cançó que es pot anar ampliant tal i com es vagin ampliant les colles. Després els Menuts i els Petits disfrutaren d' un bany al rierol per acabar amb una guerra de globus d' aigua.

 

Ja a la tarda les diferents colles acabaren de perfeccionar els seus respectius galops i es dirigiren cap el lloc on totes les colles s' havien de trobar. Per degràcia en aquest concurs tampoc hi va haver sort: últims pels Menuts, Petits i Sempre Laietans i un penúltim pels Laietans. Però malgrat això vam tenir l' honor que una dansaire dels Laietans, Rosa Mari Ramírez, interpretés en directe el Cant de la Senyera mentre totes les colles formaven amb les seves llanternes la "V" pel dret a decidir que ilustra aquest escrit.

 

En resum, malgrat els resultats, Céret sempre és una experiència única dins el calendari de concursos i tots ens emportem el nostre petit record, sigui del dia o de la nit.

 

Podreu trobar un recull de les fotos de l' estada a Céret a la nostra pàgina de Facebook.

Concurs a Rubí

Els Petits Laietans i els Sempre Laietans van participar el passat dissabte 28 de juny al concurs d' enguany de Rubí, on la colla veterana participava al Bàsic d' Honor.

 

No hi ha hagut sort per cap de les dues colles, que han quedat últimes en les seves respectives categories. Això sí, els Sempre Laietans s' emporten un bon sabor de boca amb les dues ballades fetes, especialment en la primera, demostrant que el nivell puja dia a dia. Amb aquest resultat, els Sempre Laietans passen directament a la Final B.

Exhibició a Santa Caterina

Com ja és habitual, l' Associació de Colles Sardanistes Laietans van concloure el seu curset de sardanes amb una exhibió davant del mercat de Santa Caterina, acte que també s' incloia dins la Festa Major dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

 

Any rere any aquest acte s' ha anat consolidant i aquest és el segon any que l' exhibició s' ha realitzat durant una audició de sardanes. En aquesta ocasió ens ha acompanyat la Cobla Mediterrània.

Concurs a Cardedeu

Ja ha passat el primer concurs del Bàsic d' Honor Veterà grup A, on hi participen els Sempre Laietans després de varis anys sense acudir a la cita. Ha estat a Cardedeu. Malauradament la colla no ha pogut passar del quart lloc, encara que ha quedat a poquets punts de la tercera colla classificada.

 

Però encara els hi queda un concurs més abans de la repesca del 12 de juliol a Vic. Serà el dissabte 28 de juny a Rubí.

 

En breu penjarem les parcials d' aquest concurs a la secció "Campionats 2014". Us deixem unes quantes fotografies del concurs.

Ja hem començat el curset

El passat dissabte 7 de juny vam començar el curset de sardanes a la plaça Joan Capri de Barcelona, just darrere el mercat de Santa Caterina. Recorda que pots apuntar-te si tens més de 5 anys. Encara ens queden els dissabtes 14, 21 i 28, d' 11h. a 12:30h. No t' ho pensis i vine a passar una bona estona amb nosaltres. Ah!! I naturalment el curset és gratuït!!

Els Sempre Laietans Campions del Territorial

Si no hi ha cap sorpresa d' última hora, els Sempre Laietans seran proclamats campions del Territorial Barcelona Ciutat d' enguany a l' aconseguir un altre primer al concurs de Mataró (encara que hauran d' esperar al concurs de la Catedral perquè això sigui oficial). És la primera vegada que guanyen un títol des de la seva fundació. MOLTES FELICITATS A TOTS!!!

 

Per la seva part, els Petits Laietans han quedat segons i hauran d' esperar al concurs de la Catedral per aconseguir igualar als veterans. Aquest també seria el primer títol de la seva història.

Menuts Laietans a Poblenou

Concurs a Poblenou

El passat diumenge 18 de juny l' ACS Laietans va participar al concurs de Poblenou, al Campionat Territorial Barcelona Ciutat. Per sogona vegada les tres colles van quedar campiones en les seves respectives categories.

 

A continuació un petit recull de fotografies del concurs. Si en voleu veure'n més, les trobareu al facebook de l' Associació.

 

També trobareu vídeos d' aquest concurs a la secció "Laietans TV".

13 Laietanys

El passat 1 de març, l'ACS Laietans va celebrar el seu 13è aniversari. Vam fer activitats durant tot el dia. Primer, la gimcana per tota Barcelona, en la qual va destacar el companyerisme, l'amistat i la fraternitat de tots els dansaires, i després per recuperar-nos vam anar a fer el dinar de l'aniversari al Centre, lloc d'oci i assaig. Vam fer, un popular i conegut, "PONGO" és a dir, cadascú portava el seu menjar de casa i el compartia amb la resta de membres de la colla. Va ser un dia que ens va recordar, el perquè portem 13 anys en funcionament, i és l'amistat  Vam gaudir aquests 13 Laietanys.

 

Properament podreu gaudir de les fotos a la nostra pàgina de Facebook.